Behandeling

Soms heb je psychische klachten die zo veel last veroorzaken dat je moeite krijgt om normaal te blijven functioneren. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om je daar bij te helpen. Psychotherapie biedt een effectieve manier om van deze klachten af te komen.

Ik werk zowel in de generalistische basis GGZ als in specialistische GGZ aan. In de generalistische basis GGZ worden mensen behandeld met lichte tot matige psychiatrische problematiek. De behandelingen zijn intensief en kortdurend, maximaal ongeveer 10 gesprekken In de specialistische GGZ worden patiƫnten behandeld waarbij de klachten te ernstig zijn om te verwachten dat zij van een korte behandeling zullen profiteren. Een meer intensieve behandeling is dan nodig. Deze behandelingen duren vaak enkele maanden tot een jaar of desgewenst langer.

Om voor behandeling in aanmerking te komen moeten je klachten in die mate ernstig zijn dat we spreken van een psychische stoornis zoals een depressie of een angststoornis. De kosten worden dan veelal (grotendeels) vergoed vanuit de zorgverzekering.

Met welke klachten kan ik je helpen?

 • Angst

  Iedereen is wel eens bang, maar soms worden deze klachten zo ernstig dat ze je dagelijks leven gaan belemmeren. Met cognitieve gedragstherapie kunnen we samen deze angsten overwinnen.

 • Depressie

  Ernstige somberheid, lusteloosheid en energieverlies. Een depressie is meer dan zo maar wat down zijn. Gelukkig biedt cognitieve gedragstherapie of interpersoonlijke psychotherapie snel verlichting.

 • Dwang

  Wanneer je bepaald gedrag dwangmatig moet uitvoeren omdat je anders negatieve emoties ervaart kan er sprake zijn van een dwangstoornis. Jarenlang werden deze klachten als onbehandelbaar gezien. Tegenwoordig weten we dat exposure met responspreventie helpt.

 • Burn-out

  Soms vraag je lange tijd te veel van jezelf. Dan kan er een enorme lichamelijke vermoeidheid ontstaan. Je hebt geen energie meer en kunt de dagelijkse dingen niet meer aan. Een stapsgewijze behandeling met verschillende elementen helpt je weer op de been.

 • Persoonlijkheids-problematiek

  Je ervaart steeds dezelfde problemen in het contact met mensen in je omgeving. Je hebt elke keer moeite om met je emoties om te gaan. Er kan dan sprake zijn van persoonlijkheidsproblematiek. De afgelopen jaren zijn hier effectieve vormen van psychotherapie voor ontwikkeld.

 • Partner-relatieproblemen

  Elke relatie kent zijn ups en downs. Soms kom je er echter samen niet meer uit en kan therapie helpen om jullie patronen te ontdekken en deze te veranderen.

 • Mijn klacht staat er niet bij

  Je herkent je niet in de klachten zoals ze hier beschreven staan. Misschien heb je ergens last van wat ik niet kan behandelen. Of we gebruiken verschillende woorden maar bedoelen hetzelfde. Neem in beide gevallen contact met mij zodat ik met je mee kan denken.

 • Psychotrauma

  Opdringende beelden, nachtmerries en een constante gespannen gevoel. Na een schokkende gebeurtenis blijven mensen hier soms lang last van hebben. Hier is gelukkig wat aan te doen.