Aanmelden

Aanmelden voor behandeling en onderzoek

Wanneer je voor een behandeling wilt aanmelden heb je daarvoor een verwijsbrief van je huisarts nodig. Samen met je huisarts kijk je of je aanmeld voor de generalistische Basis GGZ of voor de specialistische GGZ.

Wanneer je je aan wilt melden kun je mij mailen of bellen. Ik neem dan in de avonduren of wanneer het jou uit komt contact met je op. In dit telefoongesprek van ongeveer 15 minuten kijken we samen of je bij mij aan het juiste adres bent. We maken dan een afspraak voor het intakegesprek.

Om je aanmelding gereed te maken heb ik een foto of scan van je verwijsbrief nodig. Deze kun je naar me mailen.

Tijdens het intake gesprek lopen we systematisch je klachten langs. Daarnaast bespreken we de ontstaansgeschiedenis en je achtergrond. In de intakefase krijg je ook enkele vragenlijsten. Deze hebben aan de ene kant tot doel om de je klachten helde te krijgen. Aan de andere kant gebruiken we deze gedurende de behandeling om het effect van de behandeling te meten.

Wanneer we beiden het idee hebben dat we begrijpen wat er aan de hand is stellen we een behandelplan op. Hierin maken we afspraken over zaken als het aantal zittingen, de doelen en de aard van de behandeling. Het verslag van de intake en het behandelplan wordt (anoniem) besproken met een collega.

Hierna gaat de behandeling van start.

Aanmelden voor Coaching en onderzoek zonder verwijsbrief

Wanneer je je aan wilt melden kun je mij mailen of bellen. Ik bel je dan in de avonduren of wanneer het jou uitkomt op. In dit eerste telefoongesprek van ongeveer 15 minuten kijken we naar je vraag en of we samen het idee hebben dat je hier bij zou kunnen helpen. We maken dan een afspraak voor ons eerste gesprek.

Bij coaching stellen we duidelijke doelen op voor de coaching. Waar loop je precies tegen aan en wat wil je in de coaching bereiken. Daarnaast maken we afspraken over de duur en frequentie van de coaching.</>

Bij onderzoek bespreken we wat je precies te weten wilt komen. Daarna doe ik een voorstel over de vorm, duur en wijze van rapporteren van het onderzoek. Wanneer je hier mee akkoord gaat, gaat het onderzoek van start.